Location
Adres

Çankaya Mah. Prof. Dr. Aziz Sancar Cad. No:16/1
ÇANKAYA / ANKARA

Location
Telefon

0312 439 0 444
0532 761 18 04

M.E.B. Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

Masal Terapisi

EĞİTİMİN AMACI VE KAZANIMLARI
Bir Varmııış, Bir Yokmuş…
Masal Terapisi, çocukların masallar ve hikâyeler ile kendilerini rahatça ifade etmelerini sağlayan, ihtiyaçlarını dile getirmelerine yardımcı olan özel bir yöntemdir. Masal Terapisi, çocukların karşılaşabileceği davranışsal, duygusal, fiziksel ve düşünsel sorunların masalla aşılmasını sağlayan önemli bir yöntemdir. Masal Terapisi, yetişkinler ve çocuklar için terapötik amaçla kullanılan ve çokça talep gören bir yöntemdir. Masal Terapisi, çocuk gelişiminde ve eğitiminde, yetiştirme, davranışlarını düzeltme, karakterin gelişimini sağlama, çocuğun problemlerinin kaynağını bulma amacıyla, çocuk masallarının kaynaklarını ve içeriğini kullanan bir psikoloji yöntemidir. Masal Terapisi, çocuğun kendini iyi hissetmesini sağlar, duygudaşlık duygusunu geliştirir, başkalarının duygularına ve fikirlerine saygılı olmayı öğretir. Masal Terapisi ile çocuğun özgüveni de artarak gelişmiş olur. Çocuk ile aile arasındaki bağ güçlenir.

Masallar, çocukların hayal güçlerine ve bilinçaltına etki ettiği için, Masal Terapisi’nde çocukların problemlerine uygun seçilen masallar, sorunlarının çözülmesinde son derece etkili olmaktadır. Masal Terapisi Yönteminde de her masalın içinde bir mesaj bulunur. Böylece bu yöntem sayesinde çocuklar bilinçaltlarına verilmek istenen doğru mesajları almış olurlar.

Çocuklar, kendilerini kelimelerle yetişkinler kadar rahat ifade edemezler. Bu durum bazı sorunlara sebep olabileceği gibi çocuğun gelişiminin de önünde büyük engeldir. Masal Terapisi Yöntemi ile çocuklar kelimelerle kendini ifade etmeye çalışmak yerine, masalları ve materyalleri kullanarak kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında çözemediği ve baş edemediği sorunları çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını düzeltebilmeyi öğrenir.

Masal Terapisi Eğitimi ile Masal Terapisi’nin ne olduğu, kimlere uygulanabileceği, yöntemleri ve işlevleri, Masal Terapisi’nin süreci ve süresi, çocukların gelişimine etki eden terapötik yöntemler ve masallar ile aile ve çocuk arasındaki çatışmaların çözümünde nasıl kullanılacağı öğrenilecektir. Çocukla duygudaşlık kurma becerilerini geliştiren bu eğitim sayesinde etkili ve sağlıklı iletişim kurma, sorunların erken ve hızlı tespiti ve masalla çözüm yolları, çocuğun yaşadığı travmaların etkisini azaltma, özgüven duygusunu geliştirme, aile bağlarını güçlendirme, çocuğun potansiyelini keşfetmesini sağlama gibi becerileri de gelişecektir.

Masal Terapisti Kimdir?
Masal Terapisti, 2-12 yaşları arasındaki çocuklara kendini ifade etme yeteneği kazandırmak; ailesiyle, okuluyla, arkadaşlarıyla ve sosyal çevresiyle uyumlu yaşamayı, hayal gücünü ve potansiyelini keşfederek güçlendirmesini, sorunlu olduğu konularda çözüm bulmasını, kendisinin ve başkalarının duygularını anlayabilmesini ve saygı duymasını sağlama gibi birçok beceriyi geliştirmek amacıyla masal içerikleri ve materyallerini kullanma yöntemleriyle çocuğa ve ailesine yardımcı olan profesyonel kişidir.

Masal Terapisi Sertifikası İle Nerelerde Çalışılabilir?
Hastanelerde, Eğitim Kurumlarında, Kreşlerde, Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında, Okullarda, Anaokullarında, Psikolojik Danışmanlık Merkezlerinde, Aile Danışma Merkezlerinde, Psikolojik Danışmanlık Merkezlerinde, Psikiyatri Merkezlerinde çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Masal Terapisi Kimlere Uygulanabilir?
2-12 Yaşları Arasındaki Çocuklara

Depresyon, Anksiyete, Öğrenme Güçlüğü Çeken Çocuklara

Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite Gibi Psikolojik Sorunları Olan Çocuklara

Ailesinde Çatışma, Ayrılık, Boşanma Yaşanmış Çocuklarına

Herhangi Bir Konuda Travma Yaşamış Olan Çocuklara

Sevilen Birinin Ölümünü Yaşamış Çocuklara

Sevilen Birinin Hastalığı İle Uğraşan Çocuklara

Terk Edilmiş Olan Çocuklara

Evlat Edinilmiş Olan Çocuklara

Aile İçi Şiddete Maruz Kalmış Olan Çocuklara

Okulda Şiddet Gören Ya Da Şiddet Uygulayan Çocuklara

Korku Ve/Veya Kaygı Sorunu Olan Çocuklara

Kardeş Kıskançlığı Yaşayan Ya Da Kardeşle Anlaşma Sorunu Yaşayan Çocuklara

Uyku Bozukluğu Olan Ve/Veya Sıklıkla Kâbus Görev Çocuklara

Cinsel ve/veya Duygusal Tacize Uğrayan Çocuklara

Ailede Büyük Kayıp/Kayıplar Yaşayan Çocuklara

Kekemelik, Bebek Konuşması Vb. Konuşma Güçlüğü ya da Konuşma Bozukluğu Yaşayan Çocuklara

Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Sorunu Olan Çocuklara

Konsantrasyon Sorunu Yaşayan Çocuklara

Sosyal Hayatında İçine Kapanık ve Mutsuz Olan Çocuklara

Okulda ve Sosyal Çevrede Uyum Sorunu Yaşayan Çocuklara

Okulda Başarısızlık Yaşayan Çocuklara

Arkadaş Edinmede Zorluk Çeken Çocuklara

Kendini İfade Edemeyen ve Sorun Yaşayan Çocuklara

Agresif Tepkiler Veren ve Öfke Kontrol Bozukluğu Olan Çocuklara

Algılamada Güçlük Çeken Çocuklara

Ağlayarak Sorun Çözme Eğiliminde Olan Çocuklara

Bağımlı Olma Eğiliminde Olan Çocuklara

Kronik Rahatsızlıklarının Uyum Sorunu Yaşatma İhtimali Olan Çocuklara

İstenildiğinde Tüm Çocuklara uygulanabilir.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?
Bu alana ilgi duyan herkes bu eğitime katılabilir. Çocuklarının gelişimini önemseyen tüm anne-babalar, hizmet verdiği alanlarda çocuk ve aile ilişkilerini geliştirmek isteyenler, danışmanlık alanlarına ek uzmanlık katmak isteyenler, kreş personeli, kendi ailesi için oyun terapisi eğitimini almak isteyenler ve gelecek sağlıklı nesillerin oluşmasını önemseyen herkes bu eğitime katılabilir.

Masal Terapisi Sertifikası için: Pedagoglar, PDR’ciler (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) Psikologlar, Doktorlar, Sağlıkçılar, Psikolojik Danışmanlar, Aile Danışmanları, Psikiyatristler, Çocuk Gelişimi Uzmanları, Sosyal Hizmet Uzmanları, Özel Eğitim Uzmanları, Sınıf Öğretmenleri, Rehber Öğretmenler, Okul Öncesi Öğretmenlik mezunları, kreşlerde çalışan personel ve ilgili bölümlerde lisans eğitimi gören 3 ve 4. sınıf öğrencileri de bu eğitime katılabilirler.

  • Masal Kavramı ve Tanımı
  • Masal Terapisi Kavramı ve Tanımı
  • Masal İle Çocuk Arasındaki Bağ
  • Masal Terapisinin Uygulandığı Çocuklar ve Uygulama Alanları
  • Masal Terapisi Teknikleri
  • Masal Terapisinin Avantajları ve Faydaları
  • Çocukların Masal Terapisinden Yararlanma Yöntemleri
  • Masal Terapisi Fonksiyonları
  • Masal Terapisti Tanımı
  • Çocuklarda Masal Terapisi Süreci
  • Masal Terapisi Uygulanma Süresi

Eğitim Süresi

60 Saattir.

Eğitim Sertifikası

Ulusal ve Uluslararası Üniversite Onaylı Eğitim Sertifikası

Sertifika Geçerlilik Süresi

Türkiye’nin her lokasyonunda ömür boyu geçerlidir.